Politika

Албанија ускоро добија амбасаду у Сарајеву

САРАЈЕВО - Нерезидентни албански амбасадор за БиХ Пелумб Казими изјавио је данас да ће Албанија до краја ове године отворити амбасаду у Сарајеву, у оквиру плана отварања три нове амбасаде ове земље.


Казими се данас састао са замјеником министра иностраних послова БиХ Аном Тришић - Бабић у оквиру посјете Сарајеву, ради припрема за успостављање албанске амбасаде у Сарајеву.

Амбасадор Албаније је оцијенио добром сарадњу двије земље, истакавши да је у наредном периоду потребно предузети додатне кораке како би односи БиХ и Албаније били додатно унапријеђени.

Ана Тришић - Бабић истакла је опредијељеност БиХ за развој и унапређење свестраних билатералних односа и сарадње са овом земљом.

Она је упознала Казимија са политичком ситуацијом у БиХ, те са тренутним напретком БиХ када су у питању евроатлантске интеграције и испуњавање услова за визну либерализацију са Европском унијом.

Говорећи о сарадњи БиХ и Албаније, Ана Тришић - Бабић је оцијенила да је прави тренутак за њено интензивирање, те да је веома битно да се ставови земаља региона усагласе како би регион говорио као једна цјелина, што је потребно на путу евроатлантских интеграција.

Казими је изразио спремност Албаније, као пуноправне чланице НАТО-а, за размјену искустава и сарадњу са БиХ на том пољу, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog