Svijet

Бомбе на израелским плажама

ЈЕРУСАЛИМ - Најмање три експлозивне направе испливале су на израелске плаже и то су израелски безбједносни званичници оцијенили као покушај палестинских милитаната из Појаса Газе да нападну Израел.


У полицијском саопштеу наводи се да је слична направа активирана јуче на плажи код града Ашкелона неколико мкилометара сјеверно од Појаса Газе.

Још двије направе откривене су сјеверније на плажама код града Ашдода даље на сјеверу.

"Намјеравано је да ове направе буду потријебљене као средство напада на Израел", рекао је портпарол полиције Мики Розенфелд, али није желио да објави друге детаље.

Извор из милитантне организације из Појаса Газе "Исламски џихад" рекао је да су експлозивне направе биле дио заједничке операције са друге двије оружане групе "Салахудинове бригаде" и "Мученичке бригаде Ал аксе", која је огранак покрета Фатах палестинског предсједника Махмуда Абаса.

Исти извор рекао је да су "мете ових напада били израелски бродови те да оружане групе тиме поручују непријатељу да смишљају нове начине да им науде у склопу одбране палестинског народа."

Израелска полиција је након проналаска направа затворила плаже недалеко од Појаса Газе док је израелским рибарским бродовима наређено да остану у лукама.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog