Politika

ОБА: "Глава" није у Горњој Маочи

САРАЈЕВО - Предсједавајући парламентарне Безбједносно-обавјештајне комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Мирко Околић сматра да врх проблема због којих је данас покренута обимна полицијска акција није у Горњој Маочи, већ негдје другдје у БиХ, односно, изван земље.


"Вехабијски покрет је толико развијен и познат у свијету да би било необично да је врх проблема у Горњој Маочи“, рекао је Околић.

Према његовим ријечима, данашња акција само је потврда онога на шта је у јавности и медијима у претходном периоду указивано.

"Све је то захтијевало реаговање званичних органа, што се данас и десило", истакао је Околић и додао да ОБА никада није комисију информисала о томе.

Констатујући да ће акција показати шта је истина од онога што је кружило у јавности, Околић је рекао да, по окончању акције, очекује званичну информацију.

"Надам се да ће након свега услиједити информација Министарства безбједности БиХ јавности, а очекујем да ће се о резултатима акције изјаснити званични органи власти БиХ и ентитета“, закључио је Околић.

Јаке полицијске снаге запосјеле су јутрос од 4.00 часа у селу Маоча код Брчког све путне комуникације, гдје контролишу улаз и излаз из тог мјеста, у коме су настањени припадници вехабијске заједнице.

Саопштено је да се акција проводи на основу наредби Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, са циљем откривања и кривичног процесуирања особа осумњичених за кривична дјела угрожавање територијалне цјелине БиХ, напад на уставни поредак БиХ и изазивање националне, расне или вјерске мржње, раздора и нетрпељивости.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog