Društvo

Глухаковић провјерава ко је инсталирао ски лифтове на Јахорини

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић најавио је да ће тражити да се провјери како се могло десити да италијанска фирма "Лајтнер" добије посао уградње два шестосједа на Олимпијском центру Јахорина, иако нема лиценцу.


 

"Данас сам од новинара сазнао да је посао уградње шестосједа добила фирма `Лајтнер` која нема лиценцу и то ћемо провјерити", рекао је Глухаковић на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Он је рекао да Министарство има информацију да уградња ски-лифтова није почела, јер треба да се ријеше имовинско-правни односи.

"Треба питати оне који су овај посао радили зашто се дошло у ситуацију да то питање није ријешено", рекао је Глухаковић.

Глухаковић је рекао да неопходно да се испуне технички услови да би се ски-листови пустили у рад.

"Не можемо то раније урадити, па да се нешто, не дај Боже деси, и да онда тражимо одговорност", рекао је Глухаковић.

Он је подсјетио да је, према одредбама тендера, један шестосјед требао бити пуштен у рад до 25. децембра, а други до краја јануара.

Глухаковић је казао да ће Министарство поставити питање менаџмету и Скупштини кационара Олимпијског центра о овим проблемима, као и зашто је у јеку туристичке сезоне попуњено тек 20 одсто капацитета, подсјетивши да је Јахорина представљена на свим сајмовима, а снижене су и цијене.

Министарство трговине и туризма РС уложило је 26 милиона КМ у уградњу два шестосједа, што је највећа инвестиција у области туризма прошле године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog