Društvo

Зашто пацијенти и љекари не могу у Медицинску електронику

БАЊА ЛУКА - Комора доктора медицине Републике Српске оштро је осудила забрану уласка пацијентима и медицинском особљу у просторије "Медицинске електронике" у Бањој Луци, гдје велики број грађана остварује здравствену заштиту.


"Не улазећи у власништво и правне односе који су очито дефинитивно уништили визију и намјену овог објекта, сматрамо овај чин грубим атаком на наше пацијенте, докторе медицине, здравствено особље и медицинску професију уопште", наводи се у саопштењу које је потписао предсједник Коморе доктора медицине Момчило Бијуковић.

Докторе и особље "Медицинске електронике", као и њихове пацијенте, већ други дан приватно обезбјеђење, које је унајмила управа ове фирме, спречава да уђу у радне просторије након што је око 40 запослених у Центру за медицинска истраживања и развој здравствене заштите, који дјелује у оквиру "Медицинске електронике", покренуло стечајни поступак због сумњиве приватизације.

Око 40 запослених у Центру потражује средства за девет година неуплаћиваних доприноса за пензијско и здравствено осигурање, од 2000. до 2009. године.

У просторијама "Медицинске електронике" смјештена је и амбуланта породичне медицине у којој се лијечи 3.500 грађана.

У Центру за медицинска истраживања и развој здравствене заштите налазе се амбуланте за кардиологију, оториноларингологију и породичну медицину, а њихове ординације Управа "Медицинске електронике", наводно, намјерава да изда под кирију Телекому Српске.

Доктори и медицинско особље су поднијели Основном суду у Бањалуци захтјев за остварање стечајног поступка у "Медицинској електроници" у којој је државни капитал на упитан начин средином прошле године купио бањалучки бизнисмен Миле Радишић за 183.000 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog