Društvo

Влада сагласна са статутом Доње Градине

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске донијела је одлуку о давању сагласности на Статут "Спомен-подручја Доња Градина'', Козарска Дубица-Доња Градина, у којем се наводи да је дјелатност установе, између осталог, рад музеја свих врста и заштита културних добара и природних знаменитости.


"Дјелатност ове установе су и музеји умјетности, накита, намјештаја, одјеће, керамике, сребрних предмета, природних вриједности, научни, технички и историјски музеји, укључујући и војне музеје и историјске објекте, те остале специјализоване и музеје на отвореном простору", рекла је шеф Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

У обавезе Спомен подручја, објашњава Сајићева, убраја се и заштита културних добара, природних и других знаменитости, заштита и реконструкција историјских мјеста и грађевина.

Она је додала да поред основне дјелатности, Установа обавља издавање књига, бави се трговином на мало књигама, новинама и писаћим материјалом, осталом трговином на мало у специјализованим продавницама сувенира, рукотворина и религијских предмета, филмска и видео производња и дјелатност архива.

Сајићева је напоменула да је у опису посла ове установе и одржавање комплекса, гробних поља и пјешачких стаза спомен подручја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog