Politika

Красић: Тужилаштво нема доказа против Шешеља

БЕОГРАД - Тужилаштво Хашког трибунала поднoшењем пријаве против лидера Српске радикалне странке за непоштивање суда жели да прикрије чињеницу да нема доказе против њега за ратне злочине, рекао Зоран Красић, шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља.


Он је рекао на конференцији за новинаре да тужилаштво жели да добије у времену и прикрије чињеницу да нема доказе против Шешеља за ратне злочине.

"Увек када их Шешељ доказима притера уза зид, они због књиге покрену поступак против њега за непоштовање суда. Не могу да га осуде, па морају да измишљају", рекао је Красић.

Он је оцијенио да је веома чудно што је нова оптужница покренута у истом дану када је СРС поднијела кривичну пријаву против функционера Српске напредне странке и некадашњег замјеника Српске добровољачке гарде Борислава Пелевића за ратне злочине у Зворнику 1992. године.

Красић је рекао да је Шешељ био принуђен на такав корак јер не жели да буде одговоран за злочине који су у оптужници приписани Жељку Ражнатовићу Аркану, те да је то одговор на "медијску хајку која се води против њега".

Он је навео да је та пријава је састављена искључиво од онога што је сам Пелевић причао у новинама или од онога што је од свједока против Шешеља могло да се чује у судници Хашког трибунала.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog