Politika

Нова Србија: Илића напао "симпатизер полиције"

БЕОГРАД - Нова Србија затражила је да се хитно саопште мотиви напада на лидера те партије Велимира Илића, оцијенивши да је ријеч о режираном нападу и да је нападач "симпатизер полиције".


 

"Како је могуће да је нападач, од раније познат полицији, са истетовираним ликом једног од председника Демократске странке, пред триста грађана, неколико полицајаца у униформи и медија, брутално нападне Велимира Илића", наводи се у саопштењу.

Нова Србија је затражила и одговор од Републичког јавног тужилаштва шта ће предузети против грађана који преко интернета отворено позивају на насиље и да ли држава може да гарантује безбједност и слободу члановима те странке и осталим грађанима.

"Нова Србија неће дозволити лицемерно понашање власти која безуспешно покушава да на перфидан начин, преко појединих медија, за напад осуди Велимира Илића, уместо нападача", наводи се у саопштењу Нова Србије, уз питање да ли би власт исто тако поступала да је нападнут неко из њених редова.

Лидера Нове Србије Велимира Илића у петак је у Кнез Михаиловој улици у Београду напао Дејан Стојадиновић, док је окупљеним новинарима давао изјаву поводом акције прикупљања потписа за ванредне изборе у Србији.

Полиција је ухапсила нападача и истрага је у току.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog