Politika

Бојић: Ништа од усаглашавања са СНСД

БАЊА ЛУКА - Клуб посланика СДС није успио са представницима СНСД да усагласи текст Приједлога закона о референдуму и грађанској иницијативи, чији је предлагач Влада РС, изјавио је шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини РС Борислав Бојић.


"Још једном смо покушали да са представницима СНСД-а усагласимо потребу да референдум, између осталог, има обавезујући карактер", рекао Бојић данас новинарима на почетку посебне сједнице парламента РС у Бањoj Луци.

Бојић је подсјетио да је став СДС-а да резултати референдума треба да обавезују све институције у РС, прије свега, по питањима могућих измјена Устава БиХ и приступања војним савезима.

Он је рекао да је то услов да СДС подржи Приједлог закона о референдуму и грађанској иницијативи.

Бојић је навео да су представници службе СДС-а данас у парламент РС донијели 40 000 потписа грађана РС за подршку СДС-овом закону о референдуму, како би поново био стављен у скупштинску процедуру.

Он је рекао да је СДС у могућности да прикупи, ако треба и 100.000 потписа грађана РС за подршку СДС-овом закону о референдуму, који би као такав обавезивао институције РС, посебно по питањима измјена Устава БиХ и приступања војним савезима.

"Ово је услов да би СДС подржао приједлог закона о референдуму и грађанској иницијативи који је предложила Влада РС. СДС ће учествовати у скупштинској расправи и предложити одређене амандмане на тај закон", додао је Бојић.

Он је рекао да се кључне одлуке на референдуму односе на судбину РС и народа који живе овдје, а односе се на измјене Устава БиХ и приступање војним савезима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog