Politika

Босић најавио коалицију са ПДП и СРС РС

СРБАЦ - Српска демократска странка сигурно иде у коалицију са Партијом демократског прогреса и Српском радикалном странком Републике Српске за избор предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ на октобарским изборима, изјавио је лидер СДС-а Младен Босић.


"Слиједе разговори са предсједницима ПДП-а Младеном Иванићем и СРС РС Миланком Михајлицом о одређивања имена кандидата који ће моћи добити подршку свих опозиционих странака, а потом и бирача на октобарским изборима", рекао је Босић синоћ у Српцу.

Босић је појаснио да будућа коалиција у РС "неће бити типа ДОС-а у Србији, јер се неће борити само за обарање власти, већ за реализацију програма од највећег интереса за грађане Српске".

Он је поновио да посланици СДС-а на данашњој посебној сједници Народне скупштине РС неће гласати за Приједлог закона о референдуму у РС, јер у њему нема уграђених одредби да је обавезно расписивање референдума по питању приступања БиХ неком од војних савеза и око измјена Устава БиХ.

"Референдум је крупно демократско достигнуће у цијелом свијету, јер се њиме штити држава од неодговорних и уцијењених политичара и уједно штите политичари од притиска међународне заједнице када је ријеч о доношењу одлука које нису од интереса за државу и њене грађане", рекао је Босић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog