Politika

СДС: Лицемјерје на дјелу

Супштинска већина одбацила је амандмане СДС-а на Закон о референдуму и грађанским иницијативама којима се предлаже обавезно расписивање референдума о приступању војним савезима и промјенама устава РС и БиХ.


Лицемјерје СНСД-а у потпуности је дошло до изражаја чињеницом да је Законодавни одбор оцијенио да су ови амандмани усклађени са Уставом РС, а свега пар дана раније тај исти Законодавни одбор управо због ових чланова Закона као неуставан је оцијенио СДС-ов Закон о референдуму и грађанским иницијативама!

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини РС Борислав Бојић оцијенио је неприхватљивим да Закон о референдуму и грађанској иницијативи који је предложила Влада РС не садржи обавезност расписивања референдума приликом промјена устава РС и БиХ и приступања војним савезима.

СДС, истакао је Бојић, неће одустати од акције прикупљања потписа грађана за подршку СДС-овом закону о референдуму који садржи те одредбе у којој је до сада прикупљено 40 000 потписа.

"СДС ће наставити активности и доћи ће вријеме када ће парламент РС на демократски начин донијети такву врсту закона увођењем института референдума који ће обавезивати изабране представнике народа да поступају онако како се изјасне грађани на референдуму, укључујући поменуте двије одреднице које данас нису нашле мјесто у овом закону", нагласио је Бојић.

Закон о референдуму и грађанским иницијативама дерогација је већ постојећег Закона, јер резултати референдума по новом закону нису обавезујућег карактера. Све одлуке остају у рукама скупштинске већине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog