Društvo

Дачић: Испитати медијске написе

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је спреман да, уколико се као тачне испоставе спекулације о наводним везама његових сарадника са браћом Шарић, сноси дио моралне одговорности, и да у том случају "не би бјежао ни од оставке".


У медијима су се протеклих дана појавили тесктови у којима се Никола Димитријевић, шурак Дачићевог шефа кабинета Бранка Лазаревића, повезује са људима блиским Дарку Шарићу, који је осумњичен за шверц више од двије тоне кокаина из Уругваја у Европу.

Дачић је рекао да је потребно испитати да ли ти медијски написи могу да се поткријепе истинитим подацима.

"У сваком случају, ниједан појединац не може бити изнад полиције. Већ сам дао налог да се испитају ти наводи. Мој став је да за оне који су се бавили криминалом неће бити места у МУП, ма коју позицију да заузимају", рекао је Дачић.

Он је истакао да Шарић "сигурно неће добити отпуст" из држављанства Србије, јер се против њега води истрага.

"Власт у Црној Гори може да га заштити пријемом у књигу својих држављана, као што су и раније радили. Ако то ураде, то је јасан знак за ову истрагу", рекао је Дачић.

Коментаришући примједбе премијера Црне Горе Мила Ђукановића да је неко из Србије намјерно "пустио" причу о потјерници како би дао сигнал Шарићима да се чувају, Дачић је рекао да је ухапшено много људи прије него што је саопштено да је истрага стигла до Шарића и да није било могуће сакривати такву информацију.

"То је више пребацивање одговорности на Србију, да би се скренула пажња од тога како се та истрага води у Црној Гори. Две државе морају да сарађују око овог случаја", рекао је Дачић.

Шарић је два пута избјегао хапшење у Паризу и у Бечу, а Дачић је на питање да ли је сигуран да из МУП-а нису "цуриле информације" рекао да није могуће да за хапшења у иностранству извор буде из МУП-а.

"Пошто је реч о хапшењима у страној држави, све је ишло преко Специјалног тужилаштва које води истрагу. Када је реч о акцијама које спроводи МУП, о томе смо обавештени само ја и најужи круг људи", рекао је Дачић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog