Društvo

Пацијенти на преглед под пратњом обезбјеђења

У Центру за медицинска истраживања, који се налази у склопу "Медицинске електронике" Бања Лука, од јутрос је организован минимум процеса рада тима породичне медицине с циљем задовољавања основних потреба пацијената.


 

Минимум процеса рада у Центру организован је на основу јучерашњег закључка усвојеног на ванредној сједници Управног одбора Центра, којим су за извршење посла одређени директор Центра Зоран Купрешанин, руководилац Службе породичне медицине др Војко Субашић, породични љекар др Дубравка Кевић, те медицинске сестре Ковиљка Марковић и Даниела Радованац.

Више од 30 радника Центра, међу којима се налазе љекари и медицинске сестре, негодују пред вратима Центра, јер им је данима онемогућен рад и улазак у просторије Центра којег контролише обезбјеђење којег је унајмила Управа "Медицинске електронике".

Огорчени радници рекли су да се слажу са потребом да се омогући преглед пацијената код породичног доктора, али да је овакав потез Управе "крајње дискриминаторски према осталим запосленим радницима Центра , којима је онемогућен даљи рад и није обезбијеђен никакав нови простор за пресељење Центра како је то раније речено у медијима".

Предсједница синдикалне организације Центра Татјана Курбалија рекла је да у Центар код породичног љекара улази по пет пацијената под пратњом обезбјеђења, након чега се закључавају улазна врата.

"Остали радници Центра су и даље испред зграде, није нам омогућен рад и нове просторије", истакла је Курбалија.

Она је навела да ће Синдикат сачекати резултате кривичне пријаве коју је поднијела против Управе "Медицинске електрионике" Бањалука због незаконите продаје ове установе.

Менаџмент Дијагностичког центра Бања Лука није иселио опрему из објекта "Ц" до 30. јануара, што је био обавезан да учини према споразуму о раскиду уговора о закупу просторија и опреме са "Медицинском електроником", због чега је забрањен улазак запосленима у просторије "Медицинске електронике".

Предсједник Управног одбора "Медицинске електронике" Зоран Блаженовић рекао је да је споразум о раскиду уговора са менаџментом Дијагностичког центра потписан у децембру 2009. године, те да су они 10. јануара изгубили право на коришћење просторија у "Медицинској електроници".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog