Kultura

Нацртан стрип о несрећи на Хаитију

Седмицама је несрећа на Хаитију била главна тема у свим свјетским медијима. Телевизија, радио, новине и интернет су данима преносили дешавања везана за стравични земљотрес. У међувремену, Јапанци су одлучили да и "девета умјетност" постане један озбиљан и информативан медиј, па су, између осталих, и догађаје на Хаитију објавили као стрип.


Свакодневне вијести, једноставно и разумљиво приказане за све људе. То је мото јапанске фирме Каба Нет, која од краја прошле године на интернету објављује вијести у стрип формату. Неколико седмица послије оснивања странице, било је већ преко 300.000 регистрованих чланова. Бројка расте из дана у дан.

"Желимо да отворимо нове путеве у свијету информативних медија, прије свега за људе који би компликоване вијести лакше схватили кроз читање стрип табли", изјавио је уредник редакције Јоши Сон. У стрипу се појављује и амерички предсједник Обама, којем послије гостовања у једној епизоди Спајдермена изгледа предстоји велика будућност у свијету девете умјетности.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog