Društvo

Пале: Безбједносна ситуација задовољавајућа

ПАЛЕ - Форум за безбједност грађана општине Пале констатовао је на данашњој сједници да је безбједносна ситуација на подручју општине и Олимпијског центра Јахорина задовољавајућа, јер нема
већих проблема, учесталих крађа и нарушавања јавног реда и мира.


Замјеник начелника општине Пале Ненад Вуковић изјавио је да је Полицијска станица Пале задужена за појачане активности поред угоститељских објеката који имају дуже радно вријеме, док ће Комунална полиција редовно вршити мјерење буке и евидентирати остале прекршаје.

"Проблем рада угоститељских објеката највише се манифестује кроз дужину рада и понекад нарушавање јавног реда и мира", објаснио је Вуковић након састанка.

Он је нагласио да је на данашњој сједници било ријечи и о проблему наркоманије који не може ријешити само општина Пале, јер је то проблем државе, региона и цијелог свијета.

"Донијели смо закључак да буду проведене мјере превенције, посебно у основним школама, као и да се на наредном састанку у марту, који ће организовати ЦЈБ Источно Сарајево изнесу ови закључци", рекао је Вуковић, додавши да општина Пале нема већих проблема по овом питању, али жели да реагује превентивно.

Он је нагласио да је разговарано и о Закону о окупљању грађана који ће у наредном периоду бити интересантан, јер су убрзо општи избори и биће већих окупљања, промоција странака.

Према његовим ријечима, донесен је закључак да буду одређене локације и мјеста, односно усклађени опстински прописи са овим законом.

Вуковић је нагласио да је на данашњем састанку разговарао о проблему паса луталица, додавши да, с обзиром да је донесен Закон о заштити и добробити животиња општина Пале има проблем јер је законом предвиђен начин за одвоз, смјештај и уклањање паса луталица, а то изискује велика средства.

Он је навео да ће ово питање бити кандидовано на нивоу града Источно Сарајево како би се свих шест општина удружило и заједнички ријешило проблем паса луталица.

Данашњем редовном састанку присуствовали су представници Полицијске станице Пале, општине, Цивилне заштите, Ватрогасне службе, директори школа и Центра за социјални рад.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog