Politika

Вијеће народа РС: Прошао Закон о референдуму

БАЊА ЛУКА - Предсједништво Вијећа народа Републике Српске није покренуло питање заштите виталног националног интереса на Закон о референдуму и грађанској иницијативи и Закон о измјенама и допунама Закона о држављанству РС, изјавио је предсједавајући Предсједништва и Вијећа Џевад Османчевић.


"Предсједништво је расправљало о Закону о референдуму и грађанској иницијативи и Закону о измјенама и допунама Закона о држављанству РС, али није донијело одлуку о покретању механизма заштите виталног националног интереса“, рекао је Османчевић новинарима у Бањој Луци након сједнице Предсједништва.

Он је додао да је Предсједништво донијело одлуку да сједница Вијећа народа РС буде одржана 2. марта, а да би ту одлуку сутра требало да потврди Колегијум Вијећа народа РС.

"На тој сједници биће разматрана питања заштите виталног националног интереса које је Клуб Бошњака покренуо на Закон о полицијским службеницима и Закон о измјенама и допуни Закона о Радио-телевизији РС", рекао је Османчевић.

У току је сједница Заједничке комисије Народне скупштине РС и Вијећа народа РС за усаглашавање закона, прописа и аката.

Посланици Народне скупштине РС усвојили су 10. фебруара Закон о референдуму и грађанској иницијативи, као и Закон о измјенама и допунама Закона о држављанству РС, који омогућава грађанима са пребивалиштем у Брчко дистрикту да се на вријеме региструју у бирачке спискове ради учешћа на предстојећим општим изборима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog