Društvo

Докић: Грегоријан не зна шта прича

ТУЗЛА - Предсједавајући Државне регулаторне комисије за електричну енергију (ДЕРК) Владимир Докић одбацио је данас све наводе супервизора за Брчко дистрикт Рафи Грегоријана, укључујући и Грегоријанову тврдњу да је срамно што се предсједавајући државног независног регулатора опредијелио да се повинује политичким налозима у вези са цијеном електричне енергије дистрикту.


Докић је рекао да би било срамно да се опредијелио за наметнуту одлуку високог представника, којој се супротстављају све институције у Републици Српској (РС), додавши да апсолутно није срамно што подржава закључке Владе и Народне скупштине РС.

"Оно што Грегоријан тражи апсолутно нема никакве везе са струком, то је антистручно, није ни политичко. Ја би то назвао чак квазиполитичко, јер такав лаицизам у политици не знам да постоји", истакао је Докић.

Говорећи о могућој одговорности коју је Грегоријан најавио за "финансијску штету коју је по дистрикт изазвао својом опструкцијом државног закона", Докић је прокоментарисао ријечима: "Опрости му Боже, не зна шта говори".

"Грегоријан треба да зна да ДЕРК, чак и да је прихватила да спроводи наметнуту одлуку, нема везе са цијенама електричне енергије, нити утиче на цијене", рекао је Докић и нагласио да је ДЕРК дужан да пренесе само оне цијене које Брчко дистрикт постигне у договору са електропривредама.

Докић је рекао да ДЕРК не може да измишља цијене електричне енергије, него да преноси само онакве какве су постигнуре са електропривредама.

Истичући да не зна, јер није у надлежнсти ДЕРК-а, да Брчко дистрик има другачије цијене електричне енергије од оних цијена које важе за остале потрошаче на подручју РС, односно Федерације БиХ, Докић је рекао да је и то једна у низу дезинформација.

Супервизор за Брчко дистрикт Рафи Грегоријан обећао је и да ће бити утврђена одговорност предсједавајућег Државне регулаторне комисије за електричну енергију Владимира Докића, укључујући и његову "могућу одговорност за финансијску штету коју је по дистрикт изазвао својом опструкцијом државног закона“.

"Чињеница да се предсједавајући државног независног регулатора опредијелио да се повинује политичким налозима, не само да је срамна већ такође представља одговорност за непоштовање важећих закона", оцијенио је јуче Грегоријан на конференцији за новинаре у Брчко дистрикту, најавивши да ће дистрикт из резерви обезбиједити потребна финансијска средства како би субвенционисао евентуално повећање цијена струје.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog