Društvo

Откривена злоупотреба смс игара у Србији

БЕОГРАД – Државна лутрија Србије (ДЛС) саопштила је данас да је захваљујући својим контролама и методама „anti fraud” (против преваре) заштите открила могуће злоупотребе када су у питању поједине СМС игре и о томе обавијестила надлежне службе које су предузеле истрагу.


Тужилаштво за организовани криминал претходно је саопштило да је данас у Београду ухапшено 14 осумњичених да су злоупотребом СМС игара на срећу прибавили противправну корист од више стотина хиљада евра.

Тужилаштво је навело да је та криминална група откривена захваљујући информацији ДЛС и сарадњи те институције са надлежним органима.

У ДЛС истичу да у интересу истраге у овом тренутку не могу да говоре о појединостима, али да ће пружити пуну експертску подршку свим истражним органима.

„Откривање овог покушаја злоупотребе говори о томе да је ДЛС опремљена и обучена да увек брзо и ефикасно заштити своје играче, који могу да буду сигурни у највећи степен безбедности улога”, наводи се у саопштењу.

Захваљујући најсавременијим технолошким рјешењима и праћењу трендова у Европи и свијету, експертски тим ДЛС-а прати све новине у комуникацијским системима и на Интернету, те ће увијек реаговати брзо, ефикасно и спријечити сваку могућу злоупотребу у циљу заштите својих играча, каже се у саопштењу.

Медијски јавни сервис Србије саопштио је да очекује од полиције енергичну истрагу, откривање и именовање криваца и одговорних за могућу злоупотребу СМС игара.

„Чувајући поверење гледалаца, наглашавамо да РТС није организатор СМС наградних игара, нити је власник коришћеног хардвера. Према доступним подацима, у групи приведених нема запослених у РТС-у”, истиче колегијум јавног сервиса.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog