Društvo

Дарежљива Санела плаћа кауцију за Ганића

БАЊА ЛУКА – Новац за уплату кауције од 200 хиљада фунти за бившег члана Предсједништва БиХ Ејупа Ганића који је, по потјерници из Србије, ухапшен у Лондону, обезбиједила је Санела Џенкинс, Сарајка удата за богатог британског банкара.


Ганићева кћерка Емина је потврдила новинарима да је кауција положена захваљујући Џенкинсовој јер према прописима Велике Британије новац мора положити британски држављанин.

Ганићев адвокат Дамир Арнаут је јуче, по доласку у Лондон, рекао да је кауција осигурана и да ће Ганић „врло брзо бити пуштен на слободу”.

Арнаут који је и савјетник у кабинету бошњачког члана Предсједништва БиХ Хариса Силајџића, казао је да ће Ганића бранити тврдњом да се ради о „политички мотивисаном процесу”, оптужујући Србију да је овим случајем „директно напала сувереност БиХ”.

Рочиште на којем би Основни суд у Вестминстеру требало да одлучи о Ганићевом условном пуштању на слободу, уз кауцију од 200 хиљада фунти, заказано је за данас у 14 часова по средњеевропском времену.

Ганићу који је у понедељак ухапшен на аеродрому Хитроу у Лондону по захтјеву Србије, одређен је притвор до 29. марта, а његово изручење траже и Србија и БиХ.

МУП Србије је почетком 2009. године расписао потјернице за 19 особа из БиХ, међу којима су ратни чланови Предсједништва БиХ Ганић и Стјепан Кљујић, због напада на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, у мају 1992. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog