Politika

СДС: Шпирићу, одакле ти право?

БАЊА ЛУКА - СДС захтијева  од предсједавајућег Савјета министара  Николе Шпирића да одговори одакле му право да у Бриселу, на састанку са генереланим секретаром НАТО, Андерс фог Расмусеном, као примарни спољнополитички циљ истиче чланство у НАТО, стоји у данашњем саопштењу ове странке.


''Јасно нам је зашто су Шпирићеви министри Свен Алкалај и Селмо Цикотић молили Расмусена да БиХ у априлу добије Акциони план НАТО-а (МАП), али није нам јасно у чије име је то исто тражио Шпирић којем је познато да НС РС није дала сагласност за апликацију Предсједништва БиХ за пуноправно чланство у НАТО-у.

Куда  води таква додворичка политика функционера из СНСД-а у органима БиХ најбољи говори Расмусенов коментар да су за пут у НАТО неопходне нове реформе, да у НАТО ''цијени постигнуто, али тражи још''.  Након што је српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, мимо знања институција РС, упутио апликацију за пуноправно чланство БиХ у НАТО, Шпирић је наставио да лобира, што јасно говори да СНСД жели да РС уведе у НАТО без тога да пита грађане РС шта мисле о томе да их од Србије дијели НАТО граница. Гурањем РС у НАТО, функционери СНСД-а желе да придобију благонаклоност међународне заједнице како би откупили своје коруппцијске досијее и сачували незаконито стечене милионе.

Српска  демократска странка захтијева  да се, по старом Закону о референдуму  јер нови није ступио на снагу, распише референдум грађана РС на којем ће се изјаснити да ли су за улазак РС и БиХ у НАТО, а да тамо није Србија. Како би били смањени трошкови, захтијевамо да се референдум одржи заједно с октобарским изборима, а да се до тада стави мораторијум на све активности око уласка у НАТО'', истиче се у данашсем саопштењу из ове странке.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog