Društvo

Барашин: Ганића треба послати у БиХ

БАЊА ЛУКА – Главни тужилац Тужилаштва БиХ Милорад Барашин изјавио је да би ратни члан предсједништва БиХ Ејуп Ганић требало да буде изручен БиХ, јер је та земља прије Србије почела истрагу о злочину у сарајевској Добровољчкој улици.


Барашин је рекао да Тужилашство БиХ у предмету „Добровољачка улица” води истрагу против одређених лица, додајући да је овај предмет приоритетан и да мора бити окончан.

„Догађај се испитује. Истрага је отворена 2006. и рок за њено затварање је био шест мјесеци. На том предмету радио је међународни тужилац, али истрагу није окончао, јер је то сложен предмет. Сва документа, сви акти који су везани за тај догађај морали су да буду преведени”, рекао је Барашин.

Он је казао да не би путовао у иностранство да је у позицији осумњичених у предмету „Добровољачка улица”, наводећи да ни Ганић није требало да иде у друге државе.

Ганић је 1. марта ухапшен у Лондону по захтјеву Србије, због ратних злочина почињених у Добровољачкој улици почетком маја 1992. године у Сарајеву над тадашњим припадницима ЈНА.

За догађаје у Добровољачкој Србија је подигла оптужницу против 19 лица, међу којима су и хрватски члан ратног Предсједништву БиХ Стјепан Кљујић, као и генерал Армије БиХ Јован Дивјак.

Барашин је навео да се на њега врши притисак због многих предмета који се воде у Тужилаштву БиХ, истичући да је недавни упад у његов стан у Сарајеву извршио професионалац.

На мјесто гдје ја сједим остављена је разгледница, коју је направила моја кћерка. То је опомена”, рекао је Барашин.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog