Politika

Побједа ДС и СПО у Неготину

НЕГОТИН – Према подацима изборних штабова партија, на ванредним локалним изборима у Неготину највише гласова добила је листа „За европски Неготин”, коју чине Демократска странка и Српски покрет обнове.


Они ће, према првим, још незваничним резултатима, имати 12 одборника у неготинској скупштини, јер су освојили 24 одсто гласова.

На другом мјесту је листа коју су чинили Социјалистичка партија Србије - Партија уједињених пензионера Србије - Јединствена Србија, са 20 одсто гласова и девет мјеста у скупштини, док је на трећем Либерално демократска партија - Радмила Геров, која је освојила 18 одсто гласова бирача и имаће осам одборника.

Своје представнике у локалној скупштини имаће и Српска напредна странка, затим коалиција „Живим за Неготин „ - Бошко Ничић и Г 17 плус, Социјалдемократска партија - Расим Љајић и Влашка демократска странка.

Цензус на ванредним локалним изборима у Неготину нису прошле двије партије, Српска радикална странка, која је освојила само три одсто гласова и коалиција коју су чинили Демократска странка Србије, Нова Србија и Влашка демократска странка Србије за коју је гласало 2 одсто бирача у општини Неготин.

Представници прве три партије, у првом обраћању јавности, нису имали ништа против да будућу власт у Неготину чини њихова коалиција, попут републичке скупштине, али ће сачекати проглашење коначних резултата избора од стране општинске изборне комисије.

Демократе у Неготину већ прослављају побједу, коју су потврдили сви изборни штабови партија које су учествовале на изборима.

Општинска изборна комисија још увијек се не оглашава са прелиминарним резултатима, јер гласови још увијек пристижу са 72 бирачка места.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog