Svijet

Почели индиректни преговори Израела и Палестине

ВАШИНГТОН – Палестинци и Израелци су почели индиректне преговоре под покровитељством САД у циљи оживљавања мировног процеса, саопштио је портпарол Стејт департмента Филип Кроули.


„По мом сазнању, (преговори) су почели и у току су”, рекао је Кроули новинарима. Он је додао да је амерички изасланик за Блиски исток Џорџ Мичел на путу назад за Вашингтон гдJе ће о преговорима извијестити државну секретарку Хилари Клинтон.

Упитан да ли је сигуран да су разговори почели, он је рекао: „Да, сигуран сам”.

Израелци и Палестинци договорили су се да почну индиректне преговоре уз посредовање САД, објавио је Мичел данас. Овим се окончава 14-мјесечна блокада мировног процеса и представља први већи дипломатски резултат америчког предсједника Барака Обаме.

Мичел је рекао у саопштењу да се нада да ће ови индиректни преговори довести до „директних преговора што је пре могуће” и позвао обе стране да не учине ништа што би могло да их угрози.

„Ми поново охрабрујемо стране... да се уздрже од било каквих изјава или акција које би могле да разбукте тензије или угрозе резултат ових разговора”, рекао је Мичел.

Мичел треба током наредних неколико недјеља поново да путује у посредничку мисију између Израела и Палестинских територија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog