Politika

Јеремић и Јовановић о Косову

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Вук Јеремић поновио је у понедjељак да је званична политика владе да Србија неће признати независност Косова чак и ако то буде услов за наставак европских интеграција и додао да се та одлука заснива на Уставу и декларацијама и одлукама парламента.


У телевизијском дуелу на Радио-телевизији Србије са лидером Либерално -демократске партије (ЛДП) Чедомиром Јовановићем, он је рекао да је такав став више пута изнио у јавности и да је таква политика добила и подршку грађана на изборима.

Према његовим ријечима, Влада Србије је успјела да у претходних годину дана постигне велики успјех у одбрани територијалне цјеловитости, кроз заустављање таласа признања Косова на којем су инсистирале утицајне земље, и на путу ка чланству у Европској унији, кроз одмрзавање Споразума о стабилизацији и придруживању и визну либерализацију.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић је оцијенио да је ''Косово већ 11 година независно од Србије'', и признато од највећег броја утицајних земаља, због чега се тај проблем не може ријешити савјетодавним мишљењем Медјународног суда правде.

"Можемо и даље да се понашамо аутистично и да се и даље не питамо зашто су сви отишли од нас", рекао је Јовановић и оптужио спољну политику Србије да је била неуспјешна у објашњавању својих ставова у региону због чега је већина земаља по питању Косова на супротној страни од Србије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog