Sport

ПАО у драматичниј завршници одвео Партизан у четвртфинале

АТИНА - Пред око 4.000 гледалаца у атинској хали ОАКА, тим Жељка Обрадовића учинио је оно што су од њега очекивали навијачи и играчи Партизана, побиједио је, послије драматичне утакмице, борбени Маруси и побједом се опростио од Евролиге.


У посљедњим тренуцима утакмице, Маруси је у два наврата имао прилику да изједначи, али су Били Киз и Кајмакоглу били непрецизни, чиме су окончали херојску епизоду свог клуба у овогодишњем циклусу Евролиге.

Током читаве утакмице два тима водила су велику борбу и уз пуно грешака стигли ди изједначене завршнице, у којој се ПАО боље снашао, махом захваљујући сјајном Мајку Батисту, али и Јашикевичијусу и Шермадинију који су постигли по 11 поена. Поен мање дао је Дру Николас.

Код Марусија, најефикаснији билу су Киз и Џаред Хоман са по 13 поена, али не плајмејкер гостију на крају промашио напад за изједначење. Стеван Нађфеји постигао је седам поена, за 11 минута колико је провео у игри.

ПАО је играо ослабљен, без кључних играча Николе Пековића, Василиса Спанулиса и Димитриса Дијамантидиса.

Партизан је изгубио у Барселони 82-64, али ће, како је већ поменуто наставити такмичење у Евролиги, захваљујући побједи Панатинаикоса.

Најефикаснији код црно-бијелих су били Робертс са 14, Марић са 11 и Весели са 10 поена, док је за Барселону Наваро постигао 18, а Базиле 13 кошева.

У четвртфиналу ће српски шампион одмјерити снаге са Макабијем из Тел Авива (23. и 25. марта у Тел Авиву, 30. марта у Београду, гдје је и евентуални четврти сусрет 1. маја, а пети би се играо 7. маја у Тел Авиву)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog