Politika

НСРС: Повучен Нацрт закона о посебним правима предсједника

БАЊА ЛУКА - Приједлог закона о допуни Закона о приватизацији државног капитала у предузећима и банкама повучен је са дневног реда сједнице Народне скупштине Републике Српске .


Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић рекао је да је из дневног реда повучено пет тачака и да има још иницијатива за проширење и измјене дневног реда.

Повучени су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о стварним правима, Нацрт закона о посебним правима предсједника РС, Нацрт закона о измјени и допуни Закона о отпису потраживања и приједлог закључка за достављање Народној скупштини РС извјештаја о извршењу Закона о ревизији приватизације државног капитала у предузећима и банкама.

Посланик СДС-а Младен Кршић затражио је да се у дневни ред уврсти Приједлог закона о измјенама Закона о пензијском и инвалидском осигурању по хитном поступку, којим се бришу нове законске одредбе према којим је дошло до смањења пензија.

Шеф посланичке групе СРС РС Миланко Михајлица рекао је да сви закони по хитном поступку, чији предлагач је Влада, треба да буду преведети у форму нацрта.

''Нова пракса Владе је да нам достави приједлоге закона по хитном поступку, а онда их повуче из дневног реда, као што је и данас случај са два закона'', рекао је Михајлица.

Посланици клубова СДА/СДП БиХ и Странке за БиХ затражили су повлачење Нацрта закона о попису становништва, домаћинстава и станова у 2011. години у РС, будући да је у току процедура за доношење закона о попису становништва у Парламентарној скупштини БиХ.

У току је расправа о дневном реду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog