Društvo

160 година Војне академије

БЕОГРАД – Војна академија у Београду обиљежиће данас 160 година постојања, које симболизују жељу српског народа да има своје војно школство као стратешку компоненту у процесу стварања и образовања официра.


 

Тим поводом у Југословенском драмском позоришту биће одржана свечана академије којој ће, како је најављено из Министарства одбране, присуствовати предсједник Србије Борис Тадић и министар одбране Драган Шутановац.

Војна академија је, као један од најстаријих стубова образовања Србије успјела да константним реформама и прилагођавањем студијских програма одоли свим изазовима времена.

Та војно-образовна установа задовољава највише свјетске стандарде у образовању официрског кора, а акредитованим студијским програмима стоји равноправно са свим признатим факултетима у земљи и иностранству.

Уз квалитетни наставнички кадар са богатим искуством и капацитетима за обављање образовног процеса у кабинетима и на терену, Војна академија има тенденцију да прерасте у регионални центар за школовање војних кадрова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog