Sport

Лига Европе: Ливерпул остаје у трци за европски трофеј

Ливерпул, Хамбургер, Атлетико Мадрид и Волфсбург пласирали су се у четвртфинале фудбалске Лиге Европе, придруживши се екипама Валенсије, Фулама, Бенфике и Стандарда, који су тај успијех остварили раније.


Ливерпул је успио да надокнади минус од једног гола из првог меча против Лила, па се сигурном побједом од 3:0 заслужено пробио међу осам најбољих.

Ливерпул је повео у 9. минуту, голом Стивена Џерарда из једанаестерца, а побједу је потврдио Фернандо Торес головима у 49. и 90. минуту. Славни енглески клуб је тако остао у трци за једним од значајних трофеја, након ране елиминације из Лиге шампиона и опроштаја од борбе за националну титулу пошто је у Премијер лиги без шанси да достигне водећи Манчестер Јунајтед.

Хамбургер је послије праве голеаде поражен у Бриселу од Андерлехта (3:4), али се пробио даље захваљујући побједи код куће од 3:1. Мадридски Атлетико је постао четвртфиналиста захваљујући головима постигнутим на гостујућем терену у ремију против лисабонског Спортинга (2:2).Два гола за Атлетико постигао је Серхио Агуеро, док су стријелци за домаћи тим били Леидсон и Мигел Велосо.

Волфсбург је до побједе над Рубином из Казања од 2:1 и пласмана учетвртфинале дошао тек у последњем минуту продужетака. Руски тим повео је у 22. минуту преко Алана Касајева, а изједначио је Обафеми Мартинс у 59. минуту. Пошто у наставку екипе нису успјеле дапостигну гол, утакмица је ријешена тек у посљедњем минуту продужетка,када је Кристијан Гентнер затресао мрежу гостију. Волфсбург је тако укупним резултатом од 3:2 прошао даље, пошто је у првом мечу било 1:1. Пласман у четвртфинале обезбиједили су и Фулам, Бенфика, Стандард из Лијежа и Валенсија.

Жријеб за четвртфинале и полуфинале Лиге Европа обавиће се у Ниону.

Резултати:

Ливерпул Лил 3:0 (1:0)
Стрелци: Џерард у 9. из пенала и Торес у 49. и 89. минуту.

Први меч 0:1, даље иде Ливерпул.

Спортинг Лисабон - Атлетико Мадрид 2:2 (2:2)
Стријелци: Лиедсон у 19. и Полга у 45. за Спортинг, а Агуеро у 3. и 33. минуту за Атлетико.

Први меч 0:0, даље иде Атлетико.

Андерлехт - Хамбургер 4:3 (2:1)
Стријелци: Лукаку у 44, Суарез у 45. из пенала, Биља у 59. и Бусуфа у 66. за Андерлехт, а Боатенг у 42, Јансен у 54. и Петрић у 75. минуту за Хамбургер.

Први меч 1:3, даље иде Хамбургер.

Волфсбург - Рубин Казањ 2:1 после продужетака (1:1, 0:1)
Стријелци: Мартинс у 58. и Гентнер у 119. за Волфсбург, а Касајев у 21. минуту за Рубин.

Први меч 1:1, даље иде Волфсбург.

Одиграно раније:

Вердер Бремен - Валенсија 4:4 (1:3)
Први меч 1:1, даље иде Валенсија.

Фулам - Јувентус 4:1 (2:1)
Први меч 1:3, даље иде Фулам.

Стандард Лијеж - Панатинаикос 1:0 (1:0)
Први меч 3:1, даље иде Стандард.

Олимпик Марсеј - Бенфика 1:2 (0:0)
Први меч 1:1, даље иде Бенфика.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog