Društvo

Ђоковићи одустали од градње академије у Крагујевцу

БЕОГРАД – Породица најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, власник фирме „Фемили спорт”, саопштила је данас да је принуђена да одустане од изградње тениске академије у Крагујевцу због, како наводи, учесталих политичких притисака и отворених напада локалних одборника појединих странака.


„Компанија 'Фемили спорт' је била спремна да у року од три мјесеца почне грађевинске радове на изградњи академије. Процјена је, међутим, да би даље инсистирање на овој инвестицији значило наставак неаргументованих и перфидних напада на нашу фирму и породицу Ђоковић”, наводи се у сапштењу.

Ђоковићи наводе да не желе да се мијешају у, како кажу, локалне политичке прилике и да служе „као средство за испуњење нечијих политичких амбиција”.

Зато су, како истичу, одлучили да Граду Крагујевцу врате земљиште добијено у закуп на 99 година.

Ђоковићи подсјећају да је одлуку о додјељивању земљишта на коришћење Скупштина града Крагујевца, на седници 31. јануара 2008. године, донела једногласно.

„Свесни смо да ће због одлуке да се у Крагујевцу не гради тениски центар највише испаштати најмлађи љубитљи тениса из овог дела Србије”, наводи се у саопштењу, у коме се велика захвалност на подршци изражава грађанима Крагујевца и Шумадије, руководству Града Крагујевца и посебно градоначелнику Верољубу Стевановићу.

Подсјећања ради, око стотину грађана Крагујевца окупило се 10. марта у Великом парку у Крагујевцу због најаве да ће почети сјеча дрвећа како би компанија „Фемили спорт”, породице тенисера Новака Ђоковића, почела градњу спортско-рекреативног центра.

Грађани су наглашавали да се не противе да Ђоковићи граде у Крагујевцу, али да се не слажу са тим да се дрвеће посијече јер Велики парк, као зелена оаза у центру града, треба такав и да остане а не да се претвори у грађевинско земљиште.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog