Politika

Тирк о састанку на Брду: Треба без посредника

БОН – Словеначки предсједник Данило Тирк изјавио је, уочи конференције лидера земаља региона на Брду код Крања, да је дошло вријеме за директне разговоре челника земаља и без посредника.


„Ми у Словенији вјерујемо да је вријеме у земљама западног Балкана зрело за почетак директних разговора”, казао је Тирк за додавши да би директни разговори лидера из региона без присуства других показали „високи степен зрелости и заједничког интереса”.

„Ово је вријеме када треба направити искорак”, поручио је Тирк.

Тирк је указао да до одржавања конференције још има времена, посебно око учешћа Србије, и да се ствари мијењају готово из сата у сат.

„Немамо велика очекивања око тренутних испуњавања критеријума. То саме земље треба да учине, међутим државе могу једна другој помоћи и поред свега, оне морају да поспијеше своју сарадњу на свим пољима”, оцијенио је словеначки председник.

Упитан да ли билатерални проблеми, као што је између Србије и Косова, Хрватске и Словеније или Грчке и Македоније могу бити кочница на европском путу, Тирк је рекао да се ради о три врло различита питања, али да сва могу да буду ријешена.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog