Svijet

Пакистан одбацио наводе изасланика УН

ИСЛАМАБАД – Исламабад је одбацио наводе бившег изасланика Уједињених нација за Авганистан Каи Еида да су хапшењем талибанских вођа у Пакистану можда прекинути преговори УН са побуњеницима.


Еиде је изјавио да су преговори са талибанима прекинути прије неколико седмица, пошто је у заједничкој операцији САД и Пакистана ухапшено више од десет вођа авганистанских талибана, међу којима други човјек тог покрета, мула Абдул Гани Барадар.

Бивши изасланик УН је рекао да мисли да су спекулације да Пакистан жели да оконча преговоре да би могао да контролише мировне процесе вјероватно тачне.

Портпарол пакистанског министарства спољних послова Абдул Басит је, међутим, рекао да су његове изјаве погрешно протумачене.

„Чињеница је да је хапшење муле Барадара заједничка операција са САД и није имало везе са преговорима или помирењем”, рекао је Басит, додајући да је Исламабад дуго позивао на преговоре да би био окончан рат у Авганистану.

„Пакистан је посвећен пружању подршке процесу реинтеграције и помирења под вођством Авганистана, тако да су све друге тврдње, ми вјерујемо, погрешно представљене или протумачене наше намјере”, рекао је Басит.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog