Sport

Славија тражи реаговање ФС БИХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Фудбалског савеза БиХ мора хитно реаговати како се не би поновила дешавања са првенствене утакмице 20. кола Премијер лиге БиХ између ФК "Жељезничара" и ФК "Славије" саопштено је из ФК "Славија".


"Инцидент који се догодио при крају утакмице када је навијач домаћина утрчао у терен и повриједио голмана Ратка Дујковића је посљедица лоше организације и националистичких порука које су упућивали навијачи `Жељезничара`", наводи се у саопштењу.

Из ФК "Славија" истичу да се већи инцидент на утакмици, која је одиграна 27. марта на стадиону Грбавица, није догодио захваљујући присебности играчи и службених представника ФК "Славије".

"Веома ружну поруку послали су навијачи `Жељезничара` који су током утакмице ипољавали националистичко и уврједљиво понашање, истицали ратне заставе а нису уопозорени од официјелног спикера, за шта су одговорни делегат и главни судија утакмице", упозорава се у саопштењу.

Фудбалски клуб из Источног Сарајева истиче да су правила и прописи Фудбалског савеза БиХ нарушени и у моменту када су 15 минута прије краја утакмице одстрањени навијачи Славије.

У саопштењу се наводи да је утакмица одиграна у изузетно коректном и спортском духу за шта су заслужни изграчи оба тима, али су упућене и критике на суђење.

Током фудбалске утакмице "Жељезничара" и "Славије" на стадиону Грбавица у Сарајеву 27. марта 25-годишњи навијач Амел Мухић ушао је у терен и ударио голмана екипе из Источног Сарајева Ратка Дујмовића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog