Republika Srpska

Србија извози топло ваљане производе, увози гас

БЕОГРАД - Прво мјесто на извозној листи Србије у фебруару заузимају топло ваљани производи са 53 милиона долара, док је природни гас први увозни производ, са вриједношћу од 116 милиона долара, показали су подаци Републичког завода за статистику.


На другом мјесту извозне листе је кукуруз са 20 милиона долара, трећа по вриједности извоза је електрична енергија са 18 милиона долара, а нове спољне гуме за путничке аутомобиле и малине извезени су за по 17 милиона долара.

Плоче и лимови од алуминијума продати су иностраном тржишту за 13 милиона долара. Извоз хулахоп чарапа је достигао 11 милиона долара, а исту вриједност је имао и извоз ваљаних производа превучених калајем.

Извозом плоча и лимова од рафинисаног бакра остварено је 10 милиона долара, а сахароза и други производи рафинације су на десетом месту, са извозом од девет милиона долара.

На другом мјесту увозне листе за фебруар је сирова нафта са 90 милиона долара. Увоз електричне енергије био је 29 милиона долара, а слиједе остале нафте и уља од битуминозних минерала, са 22 милиона долара.

За увоз моторних возила за превоз особа - аутобусе и минибусе, потрошено је 20 милиона долара, а рафинисани бакар је увезен за 19 милиона долара.

Металуршки кокс је на седмом мјесту у увозу са 15 милиона долара, а исти износ је плаћен и за иностране лијекове за малопродају.

Слиједе руде жељеза са 13 милиона долара у увозу, а последњи на овој листи су предајници са уграђеним пријемником са девет милиона долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog