Sport

Нађа Хигл: Тренирам као и прије, у лошим условима

Свјетска првакиња на 200 метара прсно, Нађа Хигл, изјавила је да се напорно припрема за предстојеће ЕП, али да се услови у којима тренира нису промијенили.


"Очекује ме доста митинга до Европског првенства на којим ћу проверавати своју форму. Не знам који су то све митинзи, али напорно радим, спремам се и надам се да ће то дати резултате. Моје је да дам максимум, а да ли ће то бити довољно за медаљу или не, мени није битно", рекла је Хиглова, уз напомену да у Србији и даље нема отворених базена у којима се грије вода.

Европско првенство биће одржано од 8. до 15. августа у Будимпешти.

"Била сам на припремама у Јапану и Шпанији. У Јапану сам пробала нова одела и пливала са две светске пливачице које су биле са мном у финалу СП у Риму. Заиста сам од њих доста тога научила. После сваког тренинга смо остајале и радиле на техници", рекла је Хиглова агенцији Бета.

Према њеним ријечима, не осјећа оптерећење што ће на наредно велико такмичење доћи као свјетска првакиња.

„Не осећам одговорност да будем на нивоу шампионке света, јер је најважније да дам максимам. Не могу више од својих могућности. Битно је и колико су друге такмичарке спремне. Мој приоритет је да напорно тренирам и да сам сигурна да сам дала све од себе", рекла је Хиглова.

Хиглова је додала да јој титула коју је освојила у Риму прошле године није промијенила живот.

"Тренирам као и пре. Школу сам завршила, сада сам на мастеру. Ето, та два најважнија циља у животу радим како треба", рекла је Хиглова.

Свјетска првакиња, међутим, истакла је и да се услови у којима тренира нису промијенили.

"До лета нас очекује доста такмичења, припреме за Будумпешту, а и даље немамо спољашње базене у којима се греје вода. Тако да ћемо највероватније путовати у иностранство", рекла је Хигл.

Према њеним ријечима, да би се поправили услови најосновније је да се изграде базени.

"Није довољно што Београд има два отворена базена, јер се у њима вода не греје, а ми у хладној води не можемо да тренирамо", рекла је 22-годишња пливачица.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog