Politika

Јосиповић види жељу за договором у БиХ

ЗАГРЕБ, МОСТАР -Хрватски предсједник Иво Јосиповић изјавио је данас у Мостару да је, без обзира на политичке разлике и на различита увјерења, током посјете БиХ и Мостару закључио да "код свих постоји жеља да буде боље, да се нађе разуман договор и да БиХ буде демократска држава три равноправна и конститутивна народа".


После састанка с представницима странака хрватског народа у БиХ које су потписале Крешевску декларацију, Јосиповић је истакао да је нормално да се ставови политичких странака међусобно разликују, али да се увјерио да све странке имају добру вољу да се након изборног процеса приступи промјени устава БиХ и да се обезбиједи једнакоправност сва три народа.

Коментаришући реааговања која су услиједиле након његовог јучерањег јавног извињења БиХ, у име Хрватске, Јосиповић је казао да људи имају различита виђења и да зна да постоје осјетљивости, што је и нормално.

"Моја изјава и мој говор били су говор пријатељства, говор спремности на отварање једне боље и квалитетније будућности између БиХ и Хрватске. Сваки одговоран политичар има задатак да сагледа добре и лоше стране политике коју је његова држава водила и, сходно томе, не само давати изјаве већ и радити", рекао је Јосиповић.

Састанку у Мостару је у име СДП-а БиХ присуствовао и хрватски члан Предсједништва БиХ жељко Комшић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog