Sport

Звезда 5 мечева без публике због пуцања на Маракани

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије, којој је предсједавао Слободан Пајовић, казнила је Црвену Звезду са пет утакмица играња без присуства публике.


Казна се односи на првенствене и Куп сусрете, а према ријечима Пајовића изречена је због тешких инцидената и рањавања навијача Игора Вревића из ватреног оружја за вријеме полуфиналног меча против ОФК Београда.

„Дисциплинска комисија ФСС је на седници коју је данас одржала изрекла је дициплинску меру забране одигравања пету утакмица без присуства публике Црвеној звезди на њеном стадиону.

Та санкција се односи на утакмице у Купу и у првенству. Дисциплинска комисија имала је у виду тежину прекршаја, али је такође имала у виду и да је Звезда предузела одговарајуће мјере које нажалост нису биле довољне да се догађај не деси. Комисија је такође имала у виду и олакшавајућу околност да је Звезда и један дио навијача осудио овакав поступак, и да су се од тога оградили. На ову одлуку може се уложити жалба у року од осам дана“, рекао је .

Дисциплинска комисија је са по 500.000 динара казнила Партизан и Војводину због слабе организације, односно инцидената навијача за време полуфиналне утакмице националног купа, када је код трибине гостујућих навијача бакљом погођен један фоторепортер.

Војводина је кажњена због насиља над фоторепортером, док је Партизан укорен зато што је дозволио да на трибине буду унијета пиротехничка средства.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog