Sport

Памеса освојила Еврокуп

Кошаркаши Валенсије побједници су Еврокупа, пошто су у финалу савладали Албу из Берлина са 67:44. Већ у другој четвртини тим из Шпаније створио је двоцифрену предност, послије чега екипа Луке Павићевића нису успјели да се врате у меч.


Коста Перовић убацио је 17 поена (7-9 за два, 23 мин.), уз 4 скока, Марко Мариновић дао је 12 (4-6 из игре, 19 мин.), а Драган Дојчин је за Берлинце постигао 3 поена (1-4 за три, 19 мин.). Валенсија је тријумфом обезбиједила учешће у Евролиги следеће сезоне.

Осим српског тандема, у Валенсији су запажени били Томас Келати са 13 поена, а Де Коло и Нилсен уписали су по 7. За Албу нико није убацио двоцифрени број поена – Дерек Бајарс и Штефан Хаман дали су по 9.

Тренер Шпанаца Невен Спахија био је пресрећан послије освјања трофеја.

"Мислим да смо одиграли скоро савршено у одбрани. Овде смо показали да можемо да добијамо и офанзивом и дефанзивом, али вечерас је пресудила добра игра у одбрани. Веома сам срећан због свих".

Треће мјесто освојио је Билбао победом над Панелиниосом 76:67. Најефикаснији код Баскијаца био је Алекс Мумбру са 16 поена, а Марко Банић забиљежио је 15, а Крис Ворен 12.

У табору Панелиниоса Иан Вугијукас остварио је учинак од 17 поена и 3 скока, Родерик Блекни имао је 11, а Ђуро Остојић је за 11 минута на паркету убацио један поен (5ск.).

МВП трофеј припао је Мету Нилсену, који је у финалу забиљежио 7 поена, 6 скокова и 2 асистенције, а у полуфиналу је имао 16 поена, 3 скока и 6 асистенција.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog