Sport

Широки побиједио Игокеу у првој утакмици финала

Широки је побједом у дворани Пецара над Игокеом у првој утакмици доигравања за првака БиХ резултатом 80:68 повео са 1-0 у серији која се игра на три побједе. Друга утакмица на распореду је у суботу у Александровцу.


Око 4.000 људи је свједочило првој утакмици финала између домаћег Широког и гостујуће Игокее. На почетку утакмице су оба тима показала малу дозу нервозе, доста се промашивало, али како је вријеме одмицало утакмица је била све боља.

Широки је поенима Ивана Гргата отворио утакмицу, а онда је Игокеа направила серију од 8:2 и повела са 8:4. Домаћи кошаркаши су поново преокренули резултат у своју корист и повели са 14:9. На крају прве четвртине резултат је гласио 17:17. Игокеа се добро држала у одбрани и није дозвољавала Широком лагане поене.

У другој четвртини је Широки заиграо много боље и у нападу и у одбрани. Прорадио је скокЧестера Мејсона, а вањски шут је све боље служио Пуљка и Бранимира Лонгина који је уласком са клупе био право освјежење за домаће кошаркеше. Пуљко је погодио трицу на самом крају првог полувремена и донио Широком највећу предност у првом полувремену од десет поена (43:33).

Почетком другог полувремена Широки је дошао до највече предности, Штембергер је трицом уписао своје прве поена на утакмици и донио Широком предност од 13 поена (48:35). Након тога је услиједила мала криза у игри Широког. Игокеа се вратила у утакмицу смањивши на само пет поена разлике (48:43).

Црну серију од четири минуте без коша прекинуо је Синиша Штембергер другом тројком на утакмици и донио предност актуелним првацима од осам поена (51:43). Након тога се Широки потпуно одвојио и у посљедњих десет минута утакмице ушао са великих 16 поена разлике (63:47).

Широки је имао малих проблема због четврте личне грешке Шиме Шпраље, али то гости из Александровца нису знали искористили. У посљедњих десет минута утакмице Широки је одиграо рутински. На почетку посљедњег периода предност домаћих кошаркаша је смањена на 13 поена разлике (67:54), а на пет минута прије краја Игокеа трицом Јањушевића смањује на само девет поена и враћа се у утакмицу (68:59).

У посљедњих пет минута Иван Велић је на паркет вратио Шпраљу са четири личне грешке и у кључним моментима утакмице то се показало као исправан потез. Код Игокее Саво Ђикановић је преузимао ствари у своје руке, али није могао сам. Двије минуте прије краја Широки је поново вратио двоцифрену предност (76:65). На крају је Широки добио са 12 поена разлике (80:68), сасвим заслужено.

Прво име утакмице био је Честер Мејсон са 15 поена и 11 скокова, Бранимир Лонгин је додао 14, Шиме Шпраља и Хрвоје Пуљко по 12, а Иван Гргат 11 поена. Код Игоса је прво име био Саво Ђикановић са 18 поена и 6 скокова, Марко Ђерасимовић је додао 11, а Зујовић и Јањушевић по 10.

Широки - Игокеа 80:68

Резултат по четвртинама: 17:17, 26:16, 20:14, 17:21

Дворана на Пецари. Гледатеља: 4.000. Судије: Зураповић, Хусарић, Душкај.

ШИРОКИ: Штембергер 6, Планинић 2, Чолак, Миленовић 5, Налетилић 2, Рамљак, Шпраља 12, Пуљко 13, Лонгин 14, Петковић, Мејсон 15, Гргат 11.

ИГОКЕА: Батлер 5, Јањешевић 10, Боцка, Ђурица, Зујовић 9, Коматина 2, Поповић, Ђикановић 18, Ђурковић 5, Ђерасимовић 11, Бланшар, Мејси 8.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog