Politika

Опомена Шинаватри од Милана Роћена

ЉУБЉАНА – Свргнути тајландски премијер Таксин Шинаватра, који има црногорско држављанство, не смије да користи боравак у овој земљи како би слао политичке поруке у своју домовину, изјавио је у Љубљани министар спољних послова Црне Горе Милан Роћен.


„Нагласили смо господину Шинаватри да не може ни на који начин да користи нашу територију, нашу гостопримљивост за политичке активности и за слање политичких порука својим сљедбеницима на Тајланду”, рекао је министар Роћен новинарима, јуче, током посјете Словенији.

Роћен је рекао да је Шинаватра црногорско држављанство добио прије него што је против њега подигнута оптужница на Тајланду, додајући да бившег тајландског премијера не тражи Интерпол.

Шинаватра је збачен с власти у војном пучу 2006. године, а потом је у одсуству осуђен на затворску казну од двије године због корупције и злоупотребе положаја.

Присталице свргнутог премијера протестују већ скоро два мјесеца, а у сукобима демонстраната и војске до сада је живот изгубила 31 особа, док је преко 1.400 људи повријеђено.

Роћен је, такође, казао да је Шинаватра „заинтересован за значајне пројекте у Црној Гори” и да је додјела држављанства бившем тајландском премијеру побољшала углед Црне Горе у свијету.

С обзиром на то да је неколико европских земаља дало држављанство контроверзним пословним људима, Црна Гора „не представља изузетак”, истакао је Роћен.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog