Politika

Мустафић о комерцијализацији Сребренице

Сребреница је била "апсолутно договорени геноцид" и ратни муслимански лидер, Aлија Изетбеговић, знао је за комплетан развој догађаја на том простору, прије него што су се догодили.


 

Oво тврди члан Организационог одбора за обиљежавање 11. јула у Сребреници, Ибран Мустафић.

Мустафић, који је указивао на комерцијализацију сребреничке трагедије и манипулисање муслиманским жртвама и њиховим породицама, истиче да то није случај само са сребреничким жртвама.

"Свака политичка партија има своје удружење. То је сплет политике, криминала и прања новца, а истинске страдалнике и жртве нико не види", рекао је Мустафић.

Он је додао да је ријеч о личном интересу групе људи који се, како је навео, мотају око удружења жртава и живе од тога, и то никад боље у животу.

"Знате, све иде од центра. Имате оне који на даљински управљају неким другим људима. Између осталих, Харис Силајџић управља на даљински својим удружењима и такав је принцип на цијелом простору БиХ, само што је овдје најизраженији, јер је у Сребреници најкрупнији залогај", истакао је Мустафић.

Он је упозорио да се скупови поводом обиљежавања страдања сребреничких жртава користе у предизборне сврхе.

"Послије свега што сам чуо и видио закључио сам да је многим људима стало да дође до инцидената и мислим да ова изборна година неће проћи без тешких инцидената. Јер, имамо на власти вампире који се хране људском крвљу и то се, нажалост, протеже до такозваних удружења", рекао је Мустафић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog