Sport

ФИФА пооштрава правила за извођење пенала

Комитет Међународне фудбалске федерације за правила игре (ФИФА) одлучио је да извођачи једананестераца убудуће неће смјети да шутирају пенале са задршком.


Ново правило примјењиваће се већ на предстојећем Мундијалу. У образложењу одлуке наводи се да је искуство показало да су голмани приликом одбране пенала били у неравнопавном положају, поготово у Бразилу.

- Гледали смо снимке на којима се види да играч приђе лопти, замахне ногом у празно и када голман крене у једну страну, повуче ногу и шутира практично у небрањен гол. То свакако није регуларан начин за постизање гола - рекао је члан Комисије Патрик Нелсон, а преноси Танјуг.

Комитет је извођачима пенала оставио могућност да застану док трче према лопти, али када стигну до ње и покрену ногу којом шутирају, морају да изведу ударац без задршке.

- Учинићемо све да судије, тренери и играчи на вријеме и детаљно буду упознати са измјеном правила, како не би долазило до неспоразума на утакмицама СП - рекао је генерални секретар ФИФА Жером Валке.

Предвиђено је да играчи који казнени ударац изведу са задршком добијају жути картон, а лопта у том случају припада противничком тиму!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog