Sport

Побједа Лејкерса, други брејк Бостона

Кошаркаши Бостона побиједили су у ноћи између уторка и сриједе Орландо са 95:92 и повели у финалу плејофа Источне конференције са 2:0, док су Лејкерси су повели у финалу Западне конференције савладавши Финикс у првом мечу 128:107 (35:26, 27:29, 31:24, 35:28).


Селтиксе су до нове побједе на Флориди предводили Пол Пирс са 28 и Реџон Рондо са 25 поена, а по 10 поена додали су Кевин Гарнет и Кендрик Перкинс, али је прије свега била одлучујућа добра тимска одбрана.

У екипи Орланда, која је прије почетка финалне серије везала 14 побједа, најефикаснији је био Двајт Хауард са 30 поена, уз осам ухваћених лопти, а по 16 су додали Винс Картер и Џеј Џеј Редик.

Други меч наликовао је првом, поново су гости стигли до предност, на крају издржали налет Орланда и враћају се кући са вођством из снова.

Кошаркаши Бостона су били бољи током целе утакмице, Орландо је лоше шутирао - укупно 39 одсто из игре, а у трећој четвртини "магични" скоро седам минута нису постигли кош из игре.

Селтикси су прије почетка четврте четвртине имали 11 поена предности, али тада су се домаћи пробудили и шест минута прије краја серијом од 13:4 пришли на 83:85, да би поенима Картера, 3:35 минута прије краја повели са 90:89.

Бостон је након тога узвратио преко Гарнета и Ронда, а до краја утакмице у тиму Орланда поенитирао је само Џамир Нелсон, што није било довољно за преокрет и прву побједу Орланда у финалу Истока.

Коби Брајант је постигао 40 поена, Пау Гасол је додао 21, а Ламар Одом 19, уз исто толико скокова, док је код Санса Амаре Студемајер убацио 23 поена, Робин Лопез 14, а Стив Неш је забиљежио по 13 поена и асистенција.

Лејкерси су остварили седму узастопну побједу у плеј-офу, док је Финикс доживео први пораз од 24. априла.

Побједник је дефинитивно одлучен у трећој четвртини у којој је Коби постигао скоро исто поена колико и цијела противничка екипа - он је дао 21, Лејкерси укупно 31, а Финикс 24.

Брајанту је то била шеста утакмица заредом у којој постиже бар 30 поена, а 11. меч у плеј-офу у каријери да даје бар 40. Последњи пут тако ефикасан у плеј-офу био је у првом дуелу финала НБА лиге прошле године, против Орланда.

За Лејкерсе је први пут у овосезонском плеј-офу заиграо Саша Вујачић, после опоравка од повреде.

Други дуел серије на програму је у сриједу, такође у Стејплс центру у Лос Анђелесу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog