Društvo

Држава преузима Политику, ако се ВАЦ повуче

БЕОГРАД – Потпредсjедник Скупштине предузећа Политика новине и магазин Јован Симић изразио је данас очекивање да ће у случају да се њемачка медијска група ВАЦ (WAZ) повуче из Србије држава постати власник 100 одсто капитала "Политике".


 

"У последњих годину и по дана позитивно послујемо, стабилни смо и тираж расте, вјерујте ту се ништа неће промијенити и ако ВАЦ реши да оде", казао је Симић за агенцију Бета.

Он је рекао да у случају повлачења њемачког концерна неће бити никаквих "последица нити реперкусија".

ВАЦ је власник 50 одсто предузећа Политика новине и магазини, издавача дневног листа Политика. Другу половину власништва у том предузећу има српска компанија Политика а.д. чији су већински власници држава и јавна предузећа.

Симић је најавио и да ће сутра бити одржана сједница Управног одбора Политике АД на којој ће бити разматрана најава ВАЦ-а да се повлачи из Србије и власништва у српским медијима.

"Ако је то тачно, видјећемо како ћемо наставити и то је то", казао је Симић.

ВАЦ је одлучио да оконча ангажман у Србији и да се поступно повуче из земље, саопштила је данас та компанија.

Портпарол ВАЦ-а Пол Биндер навео је у саопштењу за јавност да је о тој одлуци директор компаније Бодо Хомбах обавјестио предсједника Србије Бориса Тадића "у повјерљивом писму".

Продаја учешћа ВАЦ-а би требало да се врши уз конкретне услове и цијене, уз очување економских права и интереса ВАЦ групе, навео је Биндер.

Концерн ВАЦ, поред Политике, власник је 55 одсто новосадског Дневника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog