Društvo

ТИ БиХ: Трагом финансирања партија

БАЊА ЛУКА - Транспаренси интернашнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) спроводи пројекат ''Транспарентност финансирања политичких партија у БиХ''.


Пројекат се спроводи уз подршку Центара цивилних иницијатива БиХ и ''Нешнал Ендоумент фор Демокраси'', који између осталог за циљ има анализу законског оквира који уређује финансирање политичких партија у Босни и Херцеговини, те процјену примјене закона, ради креирања препорука за унапређење ове области како би се осигурали што транспарентнији процеси финансирања странака у БиХ.

 

У оквиру овог пројекта ТИ БиХ организује Конференцију о финансирању политичких партија у БиХ, на којој је предвиђено учешће експерата из области, као и представника Централне изборне комисије, политичких партија, те заступника у Парламенту БиХ.

На конференцији ће се расправљати о транспарентности и одговорности у процесу финансирања политичких партија, надзору над финансирањем, као и пракси у сусједним земљама.

На Конференцији ће бити представљена и публикација Финансирање политичких партија у БиХ, настала као резултат истраживања ТИ БиХ током пројекта.

Конференција ће се одржати 30. јуна, са почетком у 11.00 часова у хотелу Холидеј Ин у Сарајеву, и биће отворена за све представнике медија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog