Društvo

Београд: Онколози узимали мито од фармацеутских компанија

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић потврдио је да је ухапшен директор Института за онкологију и радиологију Србије Ненад Боројевић и још неколико запослених у тој установи, због сумње да су узимали мито од фармацеутских кућа.


Дачић је рекао да је ухапшено укупно седам људи и да се вјерује да су они у протекле двије године узели мито укупне вриједности око милион евра.

"Они су осумњичени да су пацијентима преписивали више лекова него што је потребно како би повећали потрошњу лекова", рекао је Дачић на сједници Одбора Скупштине Србије за одбрану и безбједност.

Боројевић је познат по томе што је "обавијестио надлежне органе" о проневјери 37 милиона динара из хуманитарног фонда бивше манекенке Катарине Ребраче (38) која је ухапшена почетком априла и против које је поднио кривичну пријаву.

Највећи пројекат њеног фонда за 2008. годину био је прикупљање новца за куповину три дигитална мамографа за онколошке институте у Београду, Нишу и Новом Саду, а тај фонд је од 2007. године прикупљао средстава неопходна за опремање амбулантног блока на првом спрату Института за онкологију.

Боројевић је у вријеме Ребрачиног хапшења изјављивао да између Института и Фонда "Катарина Ребрача" није постојао никакав уговор и да фонд није уплаћивао никаква средства на рачун те медицинске установе. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog