Društvo

У ''Пруду'' ухапшенe 32 oсобе

БАЊА ЛУКА - У наставку полицијске акције "Пруд" данас су ухапшена 32 лица која се сумњиче за трговину дрогом, оружјем и експлозивним материјама, изјавила је портпарол Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Шоја.


По налогу Окружног суда Добој око 400 припадника МУП-а РС, полиције Тузланског кантона и Брчко дистрикта претресли су ноћас од 2.00 до 4.00 часа 40 локација које користи 29 лица.

"Слободе су лишена 32 лица која ће у току дана бити криминалистички обрађена и предата у надлежност Окружног тужилаштва Добој. Пронађено је и изузето више од два килограма опојне дроге марихуане, двије плантаже индијске конопље, више дигиталних прецизивних вага за мјерење опојне дроге, пушчана муниција, дуго наоружање, ручне бомбе, као и 15.500 КМ које потичу од продаје дроге", прецизирала је Шоја.

Претресено је 27 локација на подручју Добоја, четири локације на подручју Брчко дистрикта, двије у надлежности ЦЈБ Бијељина и седам локација на подручју МУП-а Тузланског Кантона.

Шоја је рекла да је у акцији под називом "Пруд", учествовало више од 400 полицијских службеника, као и 120 службених возила, а активности је пратила и Мисија европске полиције у БиХ (ЕУПМ).

"Ове активности извршене су у оквиру акције `Пруд` чије је припремне радње на идентификацији такозваног `мрављег` (уличног) растурања опојне дроге, ЦЈБ Добој, у координацији са Управом криминалистичке полиције МУП РС, а под надзором Окружног тужилаштва Добој, започео још крајем 2009. године", појаснила је Шоја.

У оквиру акције "Пруд", ЦЈБ Добој јуче је поднио извјештаје о извршеном кривичном дјелу против 29 лица, а због основа сумње да су извршили кривично дјело неовлаштене производње и промета опојних дрога, док су неки од њих починили кривично дјело производње и промета оружја или експлозивних материја.

Она је напоменула да је оперативна акција "Пруд" почела 18. фебруарa, коју су директно проводили припадници ЦЈБ Добој са полицијским службеницима полиције Брчко дистрикта, уз координацију Управе криминалистичке полиције МУП РС, а под надзором Окружног тужилаштва Добој.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog