Društvo

Покушај манипулација са тијелима

БАЊА ЛУКА - Наредба федералног тужилаштва о преузимању пет српских тијела из Спомен-костурнице у Источном Сарајеву и њихово измијештање на Градско гробље у Високом, још је један у низу покушаја манипулације с циљем прикривања ратног злочина над Србима, оцијенио је за Срну Горан Крчмар, руководилац Оперативног тима за тражење несталих Републике Српске.


"Ово је још један у низу покушаја манипулације српским тијелима, нажалост од српских представника у Институту за тражење несталих лица БиХ и игнорантског односа према несталим Србима, њиховим породицама, институцијама РС", сматра Крчмар.

Он истиче да је "несхватљиво да федерално тужилаштво, умјесто да је независно, поступа по налозима појединих моћника из Института БиХ, с благосовом српских представника, а све с циљем прикривања злочина почињених над српским народом".

Крчмар је напоменуо да је наредбом федералног тужилаштва, а на основу захтјева Института за тражење несталих лица БиХ, из Спомен-костурнице Источно Сарајево данас преузето пет тијела за које постоје сазнања да припадају несталим Србима.

Он каже да су тијела превезена на градско гробље у Високом, уз образложење Института за нестала лица БиХ да у Спомен-костурници Источно Сарајево нема услова за смјештај, обдукцију и идентификацију тијела, што је нетачно.

Крчмар је подсјетио да ово није први пут да се српска тијела одвозе у Федерацију БиХ и да се српске породице позивају да присуствују идентификацијама на самим мјестима злочинима, што је за њих неприхватљиво.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog