Društvo

"Белс" покрет: Заједно ка одрживости

БАЊА ЛУКА - ''Белс'' покрет је покренуо  регионалну иницијативу прикупљања потписа грађана за “Декларацију о подршци и јачању регионалне сарадње земаља западног Балкана у области животне средине.


Питања животне средине представљају један од приоритета и саставни су дио важних политичких, економских и социјалних питања у земљама ЕУ. ''Белс'' покрет се залаже да земље западног Балкана као будуће чланице ЕУ заједнице примјене стандарде одрживог развоја. ЕУ Стандарди имају директан утицај на економску и социјалну стабилност и бољи квалитет живота и рада грађана.

Акција прикупљања потписа у Бањој Луци траје од 01.7. до 15.7. 2010. године, а реализује је агенција ''Прајм комјуникејшнс'' као партнер Центра за екологију и енергију из Тузле који је национални координатор ''БЕЛС'' покрета у БиХ.

Инфо штандови ''БЕЛС'' покрета биће постављени на јавним мјестима у Граду гдје ће грађани имати прилику да својим потписом учине више за своју животну средину како на регионалном, тако и на локалном нивоу.

Циљеви ''Белс'' покрета су: Залагање за еколошке лидерске стандарде и трендове на територији западног Балкана у оквиру процеса креирања и спровођења економских и социјалних политика; Залагање за хитно усвајање и примјену ЕУ стандарда и закона; Залагање за чисте технологије и зелена радна мјеста; Залагање за чвршћу сарадњу и партнерства владиног, цивилног и бизнис сектора.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog