Politika

Човић тражи помоћ Косорове

САРАЈЕВО - Предсједник Хрватске демократске заједнице /ХДЗ/ БиХ Драган Човић замолио је предсједника ХДЗ Хрватске и премијера Јадранку Косор да својим и ауторитетом странке позове чланове ХДЗ који имају могућност и право гласања на октобарским изборима у БиХ да се региструју најкасније до 19. јула.


У писму упућеном Косоровој, Човић је нагласио важност регистровања бирача као дијела изборног процеса, с обзиром да ће на општим изборима у БиХ 3. октобра моћи гласати само бирачи који су се регистровали до 19. јула.

"Вјерујем да и Ви цијените да ће одзив Хрвата на овим изборима бити изузетно важан за кредибилитет и снагу хрватске политике, не само на изборима него и након њих, односно у фази преговора око уставног уређења БиХ. Мислимо да ће Ваш позив нашој дијаспори бити додатни подстицај за активније учешће у изборном процесу у БиХ, а нама велика помоћ и охрабрење", нагласио је Човић.

Хрватски медији преносе да су предсједник Хрватске Иво Јосиповић и премијер Јадранка Косор позвали све Хрвате из БиХ који живе у Хрватској да се региструју и гласају на општим изборима у БиХ.

"Позивамо босанске Хрвате да се региструју како би могли изаћи на тамошње опште изборе, који ће бити одржани у октобру, јер ће тако најбоље заштитити своја права", наводи се у заједничкој поруци коју ће Јосиповић и Косорова ових дана упутити путем Хрватске телевизије (ХРТ).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog