Društvo

Ђокић: Џуво је поступио одговорно

БАЊА ЛУКА - Предсједник Одбора за безбједност у Народној скупштини Републике Српске (РС) Петар Ђокић рекао је да је Обавјештајно-безбједносна служба БиХ (ОБА) коначно потврдила вишегодишњу сумњу у реалан страх од тероризма вехабијског типа у БиХ.


Директор ОБА Алмир Џуво изјавио је јуче да има податке по којима безбједности у БиХ потенцијално пријети 3 000 људи који у сваком моменту могу да направе терористички акт који ће имати пуно теже посљедице од напада у Бугојну.

''Џуво је јуче поступио потпуно одговорно на сједници Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ. Од њега се то очекује с обзиром на дужност коју обавља'', рекао је Ђокић.

Ђокић је истакао да је сада на испиту држава која треба да каже да ли жели да штити себе или не, да ли жели да спријечи ширење тероризма и да се супротстави онима који су са терористичким побудама ушли и бораве у БиХ.

Он је поручио да у БиХ сви скупа морају дићи свој глас подршке у провођењу закона у БиХ и спречавању таквих елемената у систем БиХ како се не би задржавали у БиХ и ојачали, а свим средствима треба онемогућити њихов рад у БиХ.

"Ако се то не уради, пријетња од тероризма остаје у БиХ, а њихових акција вјероватно може бити више'', рекао је Ђокић и упозорио да би, уколико би вехабијска заједница оличена у терористима починила такве акције на простору РС, то могло трајно да поремети међунационалне односе у БиХ и да угрози постојање државе БиХ.

Он је нагласио да је ово најважнији испит од када постоји БиХ и она мора да одговори да ли хоће или неће да заштити БиХ средствима које јој стоје на располагању.

Један полицајац је погинуо, а једна полицајка тешко је повријеђена у подметнутој експлозији пред Полицијском станицом у Бугојну 27. јуна.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog